Content voor Ingelogde Gebruikers

Schenkingsrecht of schenkbelasting wordt geheven over schenkingen die een persoon tijdens leven verricht. Er zijn mogelijkheden om belastingvrij te schenken. Dit kan voor u of uw kinderen fiscaal en financieel interessant zijn. U kunt ook erfbelasting besparen door tijdens uw leven al te schenken aan de kinderen.

Per jaar mogen ouders een bedrag belastingvrij aan hun kind of kinderen (per kind) schenken. Daarnaast is er een eenmalig verhoogde vrijstelling schenkingsrecht waarbij ouders onder een aantal voorwaarden een groter bedrag mogen schenken. De hiervoor genoemde vrijstelling mag worden verhoogd als de schenking door uw kind wordt gebruikt voor de aankoop of verbouwing van de eigen woning of de aflossing van de hypotheek op zijn of haar eigen woning.

De verhoogde vrijstelling geldt ook voor schenkingen die worden gebruikt voor een studie van uw zoon of dochter.

Er is ook een algemene jaarlijkse vrijstelling voor schenken aan kleinkinderen of derden.

Wat doen wij?

  • Wij verzorgen de totale ondersteuning bij het doen van schenkingen en giften en laten u zien hoe dit zowel voor u als voor uw kinderen financieel aantrekkelijk kan zijn. De aangifte voor de inkomstenbelasting en de eventuele aangifte schenkbelasting kunnen wij verzorgen.
  • Het opstellen van een voordelig schenkingsprogramma op maat en de administratie daarvan.
  • Het in orde maken van hypotheken in de familiaire sfeer.
  • Het jaarlijks aanleveren van vermogens opgave t.b.v. accountant
  • U kunt bij ons informeren naar de aftrek bij schenking aan goede doelen.
Scroll naar boven