Content voor Ingelogde Gebruikers

Hartelijk gefeliciteerd! U heeft een kindje gekregen of er is een baby op komst. Een prachtige heftige tijd waarin er veel op u afkomt. Dit is ook de tijd om de zaken goed te regelen. De medewerkers van ’t Wielse Baken helpen u hier graag bij.

Zodra u uw kindje inschrijft bij de gemeente van uw woonplaats zijn er ook diverse andere zaken die u moet gaan regelen. Als moeder heeft u verlof om van de kleine te genieten en een band op te bouwen en wilt u liever niet te veel bezig zijn met de administratie. Toch is dit belangrijk.

Financiën

Het kan zijn dat u een spaarrekening wil voor uw kind. Voor de belastingdienst is sparen voor uw kind hetzelfde als schenken. Het bedrag dat u nu voor hem/haar spaart, geeft u immers aan hem/haar als hij/zij groot is. Over schenkingen betaalt u normaal gesproken belasting, maar gelukkig mag u ieder jaar een bepaald bedrag belastingvrij op de spaarrekening van uw kind zetten.

Om van deze jaarlijkse vrijstelling gebruik te mogen maken, moet de spaarrekening wel op naam van uw kind staan. Daarnaast zijn er nog eenmalige vrijstellingen in de toekomst: vrijstellingen voor studie, opleiding en een huis kopen. Opa’s en oma’s willen vaak ook sparen en dit kan weer invloed hebben op de toeslagen die u ontvangt.

Verzekeringen

Tevens is het verstandig om naar uw verzekeringen te kijken. Niet alleen een zorgverzekering maar ook naar uw eigen woonpakket en de autoverzekering. Wat dacht u van een studieverzekering voor de toekomst van uw kind?

Toeslagen

Vanaf het moment dat u een kindje hebt, heeft u recht op kinderbijslag. Maar het kan zijn dat er ook andere toeslagen zijn waar u recht op heeft. Denk aan kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Wij helpen u graag bij dit alles.

Scroll naar boven